Testing og smittesporing

Mistenker du smitte? Her får du svar på hvem som skal holde seg hjemme, når du skal kontakte helsevesenet og hvem som skal testes.

  • Du trenger ikke lenger å teste deg for korona.
  • Alle er anbefalt å holde seg hjemme når de føler seg syke.

Teststasjonen er stengt

Det er ikke lenger en nasjonal anbefaling om å teste seg for korona, og kommunen avslutter derfor tilbud om PCR-testing. Teststasjonen har siste åpningsdag mandag 30. mai 2022.

Innbyggere som ønsker testing for koronasertifikat henvises til private tilbydere.

Inntil videre deler vi ut gratis selvtester på rådhuset i Frogn kl. 09.00 – 15.00 på hverdager.

Kommunen vil opprettholde beredskap for å eventuelt kunne gjenåpne et testtilbud hvis nasjonale myndigheter vurderer det som nødvendig på et senere tidspunkt.

Det er ikke lenger mulig å registrere positiv selvtest.

Les om koronasertifikat og reise på helsenorge.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du har symptomer som passer med covid-19 trenger du ikke å teste deg. Har du nyoppståtte luftveissymptomer bør du holde deg hjemme til du føler deg frisk.

Testing for covid-19 gjøres nå på klinisk indikasjon som andre medisinske tester, dvs. at en lege har vurdert at en slik test er nødvendig.

Fra og med 1. mai 2022 er det kommunale testsenteret åpent kun mandag og torsdag i en overgangsperiode. Test må bestilles som før via kommunens nettside. (Tilbudet ved den kommunale testasjonen blir revurdert den 20.05.22).

Hvis du ikke har fått oppfriskningsdose kan du derfor inntil videre fortsatt ta bekreftende PCR-test eller bekreftende antigen hurtigtest på vår kommunale teststasjon, dersom du har behov for bekreftelse til koronasertifikat eller av hensyn til videre vaksinasjonsplan. Du kan bestille time til deg selv, dine barn eller andre. Foreldre/foresatte/verger kan bestille time på vegne av barn under 16 år ved å logge inn med egen BankID. Personer som ikke er anbefalt bekreftende PCR-test, men som likevel har behov eller ønsker dette i forbindelse med fritidsreise må henvende seg til private aktører.

Den enkelte er selv ansvarlig for å sjekke hvilken dokumentasjon som kreves for reise ut av landet, kravet til dokumentasjon endrer seg stadig.

Hvordan bestille time for testing/selvtesting i Frogn

NB! Henting av hurtigtest/selvtest er nå ved hovedinngangen på Rådhuset!

Selvtester kan hentes på rådhuset og er kun til bruk ved følgende indikasjoner:

  • Symptomer forenelig med covid-19
  • Nærkontakt til smittetilfelle
  • Hustandsmedlem eller tilsvarende nære til smittetilfelle

Henting av selvtest gjøres i yttergangen ved hovedinngangen på Rådhuset mandag – fredag mellom kl 09.00-15.00. Det er ikke mulig å hente på helligdager. Det er ikke behov for timebestilling.

De som ønsker å ta en koronatest for sikkerhets skyld, eller som skal i sosialt lag der det er ønske om test i forkant, må kjøpe inn hurtigtester selv - uansett om det er ønske fra arrangør eller den enkelte. Denne testingen finansieres ikke over statsbudsjettet.

TESTSENTERETS TELEFON

Du kan også kontakte Frogn kommunes testsenter for bistand til bestilling av test eller evt spørsmål; tlf. 957 13 000. Ha personnummer klart. Husk også personnummer til barn dersom de skal testes.

Vi ber om at dere har tålmodighet og venter i telefonkøen; det er ingen vits i å legge på for så å ringe opp igjen. Fysisk oppmøte er heller ikke mulig.

Telefontider til testsenter: Mandag til fredag: 08.30-11.30 og 13.30-15.00

TESTING

Bestill test her

Du som har en positiv selvtest og er uvaksinert, delvaksinert eller ikke har tatt oppfriskningsdose kan bestille time for koronatest om du har behov for å få dokumentert infeksjonen i koronapass.

Vi tilbyr foreløpig slik testing mandager og torsdager. Time på teststasjonen i Holterveien 24 (bak Drøbak city, gamle Luftambulansebygget) bestilles digitalt.

Du kan også kontakte Frogn kommunes testsenter for å avtale tid; tlf. 957 13 000.

Ha personnummer klart. Husk også personnummer til barn dersom de skal testes. Vi ber om at dere har tålmodighet og venter i telefonkøen; det er ingen vits i å legge på for så å ringe opp igjen. Fysisk oppmøte er heller ikke mulig.

Telefontider til testsenter: Mandag til fredag: 08.30-11.30 og 13.30-15.00.

Møt til avtalt tid. Ta med legitimasjon med bilde.

Testing i helg og på helligdager 

Fra og med 1.mai.2022 vil det ikke lenger være mulighet til å hente hurtigtest eller teste seg med PCR/hurtigtest på helg og helligdag, hverken i Frogn eller i Nordre Follo.

Barn som får symptomer

I dagens situasjon er det ikke anbefalt å teste barn. Barn som er syke anbefales å holde hjemme til barnet er i god allmenntilstand og vært feberfri i 24t. Dersom det er behov for legetilsyn ta kontakt med fastlege eller legevakt på telefon 116117.

Se mer informasjon hos FHI

Når kan ungdom og voksne dra tilbake på jobb/skole?

1) Det er ikke lenger anbefaling om å holde seg hjemme i fire døgn ved positiv covid-19-test

2) det er ikke lenger en generell anbefaling om å teste seg ved nyoppståtte luftveissymptomer

- men regelen om å være hjemme om man er syk gjelder fremdeles.

Under finner du informasjon (norsk/engelsk) om hva du skal gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer og testing for covid-19, samt hva som er anbefalt ved negativ test og ved positiv test.

Symptomer på luftveisinfeksjon kan begynne med vage symptomer som for eksempel hodepine og tett nese, eller mer klassiske influensalignende symptomer som som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand. Symptomene kan være tegn på covid-19. Vaksinerte personer kan få kun milde forkjølelse symptomer ved covid-19.

Se mer informasjon hos FHI. 

KORONASERTIFIKAT FOR IKKE-DIGITALE INNBYGGERE

Dersom du er en ikke digital bruker og har behov for utskrift av EU sitt koronasertifikat kan ta kontakt med koronatelefonen på 95713000 Les om koronasertifikat og reise på helsenorge.

Trenger du tolk?

Trenger du tolk i samtale med testtelefonen? Send sms med språk til tlf: 418 60041, så ringer vi deg opp med tolk i åpningstiden. Tjenesten er gratis.

Corona information in other languages:

Press conferences, news and press releases, and information from the Government in several languages.

Mer informasjon

Du finner mer informasjon her:

Hva skal du gjøre hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer? - FHI

Symptomer, testing og smittevern ved korona - helsenorge.no