Hjem til jul?

Er du student, eller har du en student som kommer hjem til jul? Frogn kommune ønsker alle våre unge og studenter hjertelig velkommen hjem til jul etter et krevende og annerledes studiesemester. Men det er noen råd du bør følge for at alle skal få en tryggere jul.

Innhold

Viktige forhåndsregler

Vi oppfordrer alle studenter som kommer hjem til jul om å ta en koronatest raskt etter hjemkomst og så overholde karantenetiden til prøvesvaret er klart. I tillegg er det ønskelig at studenter begrenser fysisk sosial kontakt så mye som mulig de første ti dagene etter hjemkomst. Studenter er ikke i «karantene» i ordinær forstand, men vi setter stor pris på at alle utviser forsiktighet, slik at vi ikke får en smitteoppblomstring i kommunen i forbindelse med julen.

Studenter som kommer fra områder med høyt smittetrykk, vil være i risikosonen for å ta med smitte hjem til Drøbak og Frogn. Mange unge har få eller ingen symptomer, og det vil være en reell fare for at studentene har med seg asymptomatisk smitte, og dermed kan smitte andre, uten selv å vite at de er smittet.

Ved å ta en koronatest kan risikoen for å spre smitte reduseres betydelig. Testen er gratis og tar få minutter å gjennomføre. Teststasjonen er plassert ved Rådhuset – du må bestille time på telefon 957 13 000.

Altså:

  1. Ta en koronatest og hold karantene til du får prøvesvaret
  2. Begrens fysisk sosial kontakt de første 10 dagene
  3. Ha en riktig god jul!

 

Les mer om testing i Frogn kommune her

Studenter som skal jobbe i Frogn kommune

Alle studenter som skal jobbe i de kommunale tjenestene etter hjemkomst må ha et negativt testsvar før de kan starte i arbeidet.

Testsvaret blir fortløpende lagt ut på Helsenorge.no når det er ferdig analysert.

Studenter som kommer hjem fra utlandet

Studenter som studerer i utlandet kan gjennomføre karantenetiden på ti dager hjemme.

Les mer på om karantene for norske utenlandsstudenter her (regjeringen.no)

Har du hatt covid-19?

De som har gjennomgått covid-19 mindre enn seks måneder tilbake i tid behøver ikke å gå i karantene. Det må fremvises en bekreftelse på at vedkommende har hatt sykdommen.