Besøk til Frogn, ferie og reising

Er du innbygger i Frogn og planlegger å reise utenbys? Eller ønsker du å besøke eller feriere i Drøbak og Frogn? Se hva som gjelder her.

Innhold

Regjeringens anbefalinger for påsken

NB! Frogn kommune og resten av Viken og Oslo må følge ekstra strenge smitteverntiltak (særlig høyt tiltaksnivå regulert i Covid-10-forskriftens paragraf 5a) denne påsken. Vi har altså strengere regler enn de nasjonale for besøk, reiser osv.
Se hele oversikten for hva som gjelder i Frogn i påsken. 

Besøke Drøbak?

Om du kommer på besøk til Frogn og Drøbak, ønsker vi at du setter deg inn i smittevernreglene nasjonalt og lokalt.

I Drøbak sentrum ønsker vi at våre gjester skal oppleve trygghet og hygge. Vi har derfor satt opp Antibac-stasjoner i sentrum som vi håper du bruker når du er på besøk. Merk også oppsatte skilt om smittevern og husk munnbind der du ikke kan holde tilstrekkelig avstand.

Vi anbefaler alle som kommer til Drøbak og Frogn å bruke hele vår flotte kommune. Hva med å oppdage alt det flotte litt utenfor sentrum også? Hva med å gå en tur i Frognmarka eller ta en digital guidet tur rundt om i kommunen? Last med «ut.no» og «Hidden» appen og se hva vi kan tilby i vår flotte kommune.

Lurer du på noe? Turistkontoret holder åpent:

Adr. Havnegaten 4, 1440 Drøbak Tlf. 64 93 50 87 Faks: 64 93 34 63

E-post: turistinformasjonen@frogn.kommune.no

Åpningstider: Mandag til fredag kl. 11.00 til 16.00

Dette må du vite før innreise til Norge

For å begrense risikoen for importsmitte, har regjeringen strammet ytterligere inn på utlendingers adgang til innreise til Norge.

I utgangspunktet får kun utlendinger som er bosatt i Norge anledning til å reise inn i Norge. Dette gjelder også EØS-borgere.

Obligatorisk testing, innreiseregistrering, karantene, og karantenehotell gjelder fortsatt for de få som kan komme inn i Norge (som er unntatt innreiserestriksjonene).

Sett deg inn i hva som gjelder ved å lese her (regjeringen.no)

Her finner du regjeringens spørsmål og svar om innreiserestriksjoner (regjeringen.no)

FLERE MÅ PÅ KARANTENEHOTELL OG INNREISERESTRIKSJONENE FORLENGES

Personer som reiser på unødvendige fritidsreiser til utlandet må på karantenehotell når de kommer tilbake til Norge. I tillegg forlenges dagens strenge innreiserestriksjoner, som gjør at det i all hovedsak kun er utlendinger bosatt i Norge som får komme til landet, i utgangspunktet frem til 7. april.

Les mer om hvem som må på karantenehotell her (regjeringen.no)

Vaksinasjonskort

Etter hvert som flere blir fullvaksinert, blir det også mulig å reise. Vaksinetjenesten gir deg oversikt over hvilke vaksiner som er registrert på deg selv og dine barn under 16 år. Du kan også skrive ut et vaksinasjonskort på norsk og engelsk.

 https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner