Mayors for Peace

Frogn kommune er medlem av organisasjonen Mayors for Peace. På denne nettsiden finner du aktuelle nyheter fra organisasjonen, informasjon om organisasjon og om Frogns medlemskap.

Innhold

Aktuelt fra Mayors for Peace

Gratulasjonsbrev til ICAN i anledning tildeling av Nobels fredspris.

Klikk her for å lese gratulasjonsbrevet.

Protestbrev til Sør-Koreas leder Kim Jong-Un

Klikk her for å lese protestbrevet.

Støtteerklæring til ofrene for terroren i Barcelona 17. august 2017

Klikk her for å lese støtteerklæringen

Om Mayors for Peace

Bakteppet for opprettelsen av organisasjon er atombombene som i august 1945 ble sluppet over de japanske byene Hiroshima og Nagasaki. Bombene ødela de to byene fullstendig og tok flere hundre tusen liv. Mer enn 70 år etter krigen, lider tusenvis  av innbyggere av ettervirkninger, både fysiske, i form av stråling, og psykiske. For å hindre at tragedien gjentar seg, har byene Hiroshima og Nagasaki hele tiden arbeidet for å fortelle verden om de grusomme effektene av bruk av kjernefysisk våpen og har ustanselig oppfordret til avskaffelse av disse våpnene.

Mayors for Peace ble stiftet i 1982 av Hiroshimas daværende ordfører Takeshi Araki. Organisasjonen arbeider for å avskaffe kjernefysiske våpen og å fremme verdensfreden ved å arbeide for avskaffelse av sult og fattigdom, hjelpe flyktninger med å flykte fra lokale konflikter, støtte menneskerettigheter, beskyttelse av miljøet og å løse andre problemer som truer fredelig global sameksistens. Siden 1991 har organisasjonen fungert hatt status som rådgivende organisasjon overfor FNs økonomiske og sosiale råd.

Klikk her for mer informasjon om Mayors for Peace

Klikk her for video om Mayors for Peace

Om Frogns medlemskap

Frogn kommunes ordfører, Odd Haktor Slåke, er en av fler visepresidenter i organisasjoen. Odd Haktor Slåke har utnevnt tidligere ordfører, Thore Vestby, som stedfortredende ordfører til å representere seg i organisasjonen.

Kontaktinformasjon

Ønsker du å vite mer om Mayors for Peace, ta kontakt med Thore Vestby, thvestby@gmail.com, tlf. 940 53 163