Koronavirus: viktig informasjon

Koronaviruset er et tidligere ukjent virus som forårsaker et pågående utbrudd av luftveisinfeksjon. Det nye viruset kan gi luftveisinfeksjon hos mennesker, og i de fleste tilfeller har det kun gitt mild sykdom. Det rapporteres også om enkelte tilfeller av alvorlig sykdom og dødsfall, og da hovedsakelig hos eldre med kronisk sykdom. De fleste som blir smittet, vil få symptomer som minner om en vanlig influensa eller vanlig forkjølelse.

Innhold

 Koronavirus

Sist oppdatert 02.04.2020

Er du helsepersonell? 

Frogn kommune vil trenge helsepersonell til oppgaver i våre institusjoner, boliger m.fl.

Se mer og registrer din interesse her

Kommunen er godt forberedt

Kommunen er godt forberedt, og vurderer og iverksetter ulike tiltak for å trygge våre innbyggere. Tjenestetilbudet er noe redusert, men alle tjenester er i drift. Hjemmekontor brukes i utstrakt grad. Rådhuset og Ullerud helsebygg er stengt for besøkende. Under ser du en oversikt fra alle våre enheter.

Informasjon fra alle enheter i Frogn kommune

Vi følger med på situasjonen og følger rådene fra nasjonale myndigheter. Kommunelegen i Frogn samarbeider tett med fastlegene og legevakten og vurderer nødvendige tiltak fortløpende etter hvordan utbruddet utvikler seg.

Vi har løpende vurdert og iverksatt ulike tiltak for å trygge våre innbyggere, se oversikt her:

Siste nytt fra Frogn kommune

NB! Media og andre kan komme med informasjon som ikke er bekreftet på helsemyndighetenes nettsider. Vedtatte råd og informasjon vil publiseres på Folkehelseinsituttet og Helsedirektoratets hjemmesider, og kommunen vil oppdatere egne hjemmesider med ny informasjon som fremkommer der. Det er viktig at alle forholder seg til informasjon fra helsemyndighetene, slik at vi sammen kan forebygge smitte på best mulig måte. 

Folkehelseinstituttes nettsider om korona (fhi.no)

Helsedirektoratets informasjon til befolkningen om korona (helsenorge.no)

Råd til befolkningen

Mistenker du smitte? Lurer du på hva du kan gjøre for å forebygge smitte? Her får du svar på hvem som skal holde seg hjemme, når du skal kontakte helsevesenet og hvem som skal testes.

Informasjonsside til barn, unge og foresatte

Her finner du informasjon fra skolene og barnehagene, informasjon om barneverntjenesten og informasjon til barn, unge og foreldre om korona

Frivillig innsats

Er du i hjemmeisolasjon eller – karantene og har behov for innkjøp og levering av dagligvarer? Eller ønsker du å bidra med innkjøp og leveringer? Frogn kommune gir deg denne tjenesten i samarbeid med Drøbak Frogn Idrettslag og Frivilligsentralen. 

Frogn kommunens tiltak og bestemmelser

Hvilke kommunale bygg holder stengt? Hvilke tiltak er gjort for å styrke beredskapen? Informasjon til kommunens hytteeiere.

Bestemmelser som gjelder næringsliv, idrett og kultur

Hvilke virksomheter er stengt? Hvilke råd skal de som holder åpent følge? Her finner du informasjon om vedtak fattet av helsemyndighetene, råd til varehandel og arbeidsgivere

Informasjonssider, hjelpetelefoner og materiell

Anbefalte kilder til informasjon, støttetelefoner, plakater og informasjonsmateriell