Vår nye skolesjef

Frank Westby (56) er Frogns nye skolesjef. Han kommer fra tilsvarende stilling i Askim, og kapret jobben blant 17 meget sterkt kvalifiserte søkere.

- Vi innkalte seks til intervju, men kunne faktisk kalt inn enda flere, sier kommunalsjef Olav Neander, som er storfornøyd med ansettelsen. Frank Westby har styrt skolene i Askim i over fire år, med svært gode resultater. Tidligere var han rektor ved Drømtorp videregående skole i Ski. Opprinnelig er han fra Sverige, og har sin bakgrunn som faglærer i idrett, samt pedagogikk og ledelse. Han er bosatt i Ski.

- Jeg gleder meg skikkelig til å arbeide for barn og ungdom i Frogn kommune! Som skolesjef er jeg opptatt av at alle barn har ett potensiale, som vi skal gjøre alt vi kan for å realisere. Da må vi blant annet bidra til at alle barn får en god opplæring i alle klasserom; en god opplæring basert på kunnskap og forskning om hva som gir den effekten vi ønsker, sier vår påtroppende skolesjef.

Han tar over etter Linda Langås Vamnes som går av med pensjon etter å ha vært en ressurs for Frognskolen siden 1998.

Ansettelsen av vår nye skolesjef har fått omtale også i Amta, som 28. mai dro opp en gammel sak om at Westby for flere år siden skal ha drevet dokumentforfalskning i forbindelse med skoleresultatene ved Drømtorp skole. Kommunalsjef Olav Neander bekrefter at rådmannsgruppa hele veien har vært kjent med disse påstandene, men understreker at disse beskyldningene var lagt døde allerede da Westby ble ansatt som virksomhetsleder i Askim kommune i 2015: – Vi vet at Westby i sine stillinger har bidratt til en god utvikling og levert svært gode resultater. Vi er sikre på at han også vil bidra sterkt til utviklingen av vår kommune og av Frognskolen i årene som kommer, og ønsker vår nye skolesjef velkommen til Frogn!

Frank Westby, ny skolesjef i Frogn fra oktober 2019.