UKS på seminar

Ungdommenes kommunestyre i Frogn for skoleåret 2016-2017 hadde sin første samling 22. september. Da var de på seminar og opplæring hos KS i Oslo.

Første del av dagen ble brukt til opplæring i demokratiske prosesser. Gjennom ”Kommunespillet” lærte elevene om lokaldemokrati, medbestemmelse og beslutningsprosesser i en kommune. Oppgaven gikk ut på å bygge et eldresenter i Snasen kommune. Elevene måtte finne innovative løsninger og også vurdere økonomi, miljø og rekruttering.

Siste del av dagen ble det avholdt UKS-møte der leder, nestleder, arbeidsutvalg og varamedlemmer ble valgt. Retningslinjene ble gjennomgått, og UKS hadde gode diskusjoner rundt prinsipper for valg av arbeidsutvalg og varamedlemmer.

Møtende medlemmer 2016/17:

Mia Garder Solberg – Dal skole
Ingrid Røvig – Heer skole
Adrian Skau Folkedahl – Heer skole

Leder Martin Selmer Paulseth (Dyrløkkeåsen) og nestleder Nikoline Grenersen (Seiersten) gratulerer hverandre med valget.

UKS’s arbeidsutvalg foran resten av medlemmene og varamedlemmene som deltok på møtet