Turglede i friluftslivets år

Som en forsmak på julekvelden fikk fem glade vinnere av kommunens turmålrebus i anledning Friluftslivets år både premier og pepperkaker da ordføreren takket for innsatsen.

Glade vinnere av rebusen i turmålskassene!

Ordfører Odd Haktor Slåke overrakte diplomer og gratulasjoner til Terje Hagen samt familien Westerveld v/ Nina, Harald, Karen og Cecilie. Disse fem hadde funnet de fem turmålkassene og løst rebusen. Ved å sette sammen bokstavene som sto i turmålkassene ble løsningsordet «turglede».

Karen på 4 år og Cecilie, snart 2 år, måtte - innimellom kakespisingen - innrømme at de nok hadde fått litt hjelp av foreldrene til å finne frem til rebusen, men sammen syntes familien kassene var fine mål for turer ut i naturen. Terje Hagen på sin side bruker marka aktivt, og er ute hver helg, enten sammen med speiderne eller alene.

Turmålkassene hang på de fem områdene som var nominert av lag og foreninger til kommunens mest attraktive friluftsområde i Friluftslivets år. De nominerte områdene var lysløypa, golfbanen, Skanseåsen, Håøya og Badeparken. Badeparken fikk flest attraktivitetspoeng og ble kåret som kommunens mest attraktive friluftsområde på barnas dag i Badeparken i august.

I tillegg til diplomer, heder og ære, vanket det altså premier for å til slutt å ha løst rebusen. Ordføreren overrakte gode termoser og en bok om turmat til inspirasjon for nye turer i 2016.

- Hensikten med konkurransen var både å få vist fram noen av kommunens flotteste turområder og for å bidra til å få Frognfolk ut på tur i Friluftslivets år, sier ordfører Odd Haktor Slåke.  - Det er godt for både kropp og sjel og ferdes i friluft, og også et godt klimatiltak å bruke nærområdene til å gå på tur i. Frognfolk er heldige som har både en lang kystlinje, vakkert kulturlandskap og skogområder like utenfor stuedøra. Dette vil vi å oppfordre alle innbyggere til å ta i bruk.

Så kommunen stopper ikke her; turmålkassene vil henges opp i 2016 også. Vi tar gjerne imot forslag til hvor de bør henge. Har du et favorittområde, eller et turmål du tenker at alle Frognfolk burde oppleve, så send forslag til eli.moe@frogn.kommune.no eller på et postkort til Frogn kommune, pb 10, 1441 Drøbak.

t.v.: Karen og Cecilie fikk både diplomer og premie av ordfører Odd Haktor Slåke.

t.h.: Glade vinnere; bak f.v. Harald Westerveld, ordfører Slåke og Terje Hagen, foran Karen, Nina og Cecilie Westerveld. Ordføreren roste både deltagerne og de fine turområdene vi har i Frogn.