Skulpturgave til Badeparken

40 år etter at Stiftelsen Norsk Luftambulanse ble startet i Drøbak, får kommunen en gave i form av et kunstverk som formidler takk.

Kommunestyret i Frogn kommune ga i sitt siste møte før jul tillatelse til jubileumsskulpturen kan plasseres i Jens Moes promenade i Drøbak.

Denne gaven fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse til Frogn kommune er i følge organisasjonen et minnesmerke og en takk for en fantastisk folkedugnad gjennom 40 år, fra basen i Drøbak. Plasseringen er symbolsk viktig fordi Jens Moe var grunnleggeren av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og fordi den skjermede, grønne lungen ved siden av promenaden har direkte utsikt til landingsplassen for helikoptrene og sjøen der så mange liv har vært reddet.

Illustrasjon av skulpturen slik den vil bli plassert ved siden av Jens Moes promenade i Badeparken i Drøbak.

– Vi har hatt et svært godt samarbeid med Frogn kommune, og er veldig glade for at vi nå kan få reist dette kunstverket. «Å strekke seg sammen mot himmelen» er et kunstverk vi håper alle i Drøbak vil få glede av, sier markedssjef i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Erland Kroken.

Skulpturen er laget av den svært anerkjente kunstneren Espen Dietrichson. Kunstverket er i patinert bronse som vil eldes naturlig og være i vakker harmoni med høye trær rundt og gressbakke der den kommer opp fra bakken. Plasseringen vil også gi en ekstra dimensjon til historiefortellingen gjennom Badeparken og gi rom for kontemplasjon, samt skoleklasser med den kulturelle skolesekken. Omgitt av åpent hav og himmel, vil skulpturen kunne ses fra havet og luften som en vakker, unik og berikende påminnelse om hvordan samarbeid kan redde liv.

– Dette er et verk som betyr svært mye for meg. Jeg er stolt og ydmyk. Som kunstner synes jeg dette er en fin måte å bidra på. Da jeg startet arbeidet, tenkte jeg mye på hva denne organisasjonen har betydd og betyr for hele landet. Dette er en fantastisk folkedugnad og en organisasjon som driver et livsviktig arbeid hver eneste dag, sier kunstneren Espen Dietrichson. Han er oppvokst i Arendal, utdannet ved Statens kunstakademi, bor i Oslo og er representert av Galleri Haaken på Tjuvholmen i Oslo. Han har utsmykket blant annet Våler kirke i Hedmark, er innkjøpt av en rekke store bedrifter og institusjoner og har hatt en rekke utstillinger, blant annet på Jeløy i Moss. I september avduket dronning Sonja ett av hans kunstverk, gitt av den norske stat, til den franske skolen Lycée Pierre Corneille i Rouen. I slutten av januar åpner han en stor separatutstilling i Haugar Vestfold Kunstmuseum.

Kunstner Espen Dietrichson

Markedssjef Erland Kroken i Norsk Luftambulanse