Miljøfyrtårn på borgen

Oscarsborg Hotel & Resort er godkjent Miljøfyrtårn-bedrift og får diplomet utdelt i det siste kommunestyremøtet før sommeren. Frogn kommune gratulerer!

Festningshotellet Oscarsborg Hotel & Resort ble sertifisert i vår, og ordfører i Frogn kommune, Odd Haktor Slåke, vil overrekke sertifikatet under kommunestyret i Frogn rådhus mandag 19. juni kl 16.20.

- Vi har drevet hotell- og restaurantvirksomhet på Oscarsborg festning siden 2004. Her har vi 89 gjesterom, flere kurs- og konferanselokaler, selskapslokaler, samt et bredt aktivitetstilbud, sier Fredrik Larsen, assisterende hotellsjef. Han understreker at det har vært spennende og lærerikt å jobbe med miljøkartlegging i gamle historiske lokaler ute på en øy.

Rådmannen i Frogn kommune, Harald K. Hermansen, gratulerer hotellet med miljøfyrtårnsertifiseringen.
- Miljøfyrtårnsertifiseringen er en viktig sertifiseringsordning som hjelper private og offentlige virksomheter til å drive lønnsomt og miljøvennlig. At vi i Frogn kommune har forpliktet oss til å ha kompetanse på dette er bra for kommunen og for kommunens bedrifter. Jeg håper flere lokale bedrifter følger etter, sier Hermansen.

For å bli sertifisert etter miljøfyrtårnordningen må det utarbeides en miljøanalyse hvor virksomheten vurderes i forhold til fastsatte bransjekrav. Men jobben er ikke gjort når virksomheten er sertifisert. Ordningen legger opp til videre systematisk arbeid med gjennom årlige miljøhandlingsplaner og resertifisering hvert tredje år.

Mer om miljøfyrtårnsertifiseringen på: www.miljofyrtarn.no