Kyststi i Follo?

Ordfører og kommunedirektør i Frogn deltok denne uken på et flott og solfylt inspirasjons- og læringsseminar om kyststi, sammen med andre aktører i Folloregionen Interkommunalt politisk råd (IPR).

Folloregionen Interkommunalt politisk råd (IPR) har en ambisjon om å etablere en sammenhengende kyststi/stinett gjennom Follo. Men hvor begynner man? Hvordan får vi realisert en sammenhengende kyststi i Follo? Hvordan kan en kyststi være et positivt bidrag både for folkehelsen og for næringslivet? Hvordan etableres, utvikles og vedlikeholdes en over 80 kilometer lang kyststi? Og hvem kan bidra til å realisere denne ambisjonen?

Disse og flere sentrale spørsmål fikk forhåpentligvis noen svar og synspunkter i løpet av seminaret 20. september ombord i M/S Tidevind. Seminarbåten hadde start fra Kambo marina og avslutning på Ingierstrand, og passerte dermed både Vestby, Frogn, Ås og Nesoddens vakre kystlinje. Representanter fra lokale, regionale og sentrale myndigheter, NMBU, miljø- og friluftsorganisasjoner samt næringsliv deltok, både som foredragsholdere og tilhørere.

Siste punkt på agendaen het "Veien videre: Hvordan organiserer vi arbeidet,
hvem gjør hva? Finansiering på kort og lang sikt" - så dette arbeidet blir spennende å følge!