Klare for innsats!

Årets badebyvakter i Frogn kommune er fra i dag spredd rundt i barnehager, sykehjem og på teknisk enhet - og er superklare for å gjøre en innsats for både unge og gamle i kommunen.

Badebyvakt 2016

For femte sommer på rad har Frogn kommune ansatt Badebyvakter for sommeren. Det er Frogn-ungdom mellom 15 og 18 år som tar ansvar for å holde badebyen Drøbak i gang i sommermånedene.

Dette er et vinn-vinn-konsept: Ungdommene gir kommunen hjelp til mange ulike oppgaver, i tillegg til at man hjelper unge som ønsker seg sommerjobb. I år er det barnehager, sykehjem og teknisk enhet som nyter godt av innsatsvillig ungdom. Med egne røde T-skjorter viser ungdommene at de er på jobb og de er godt synlige på arbeidsplassen sin.

Til sammen 38 ungdommer er ansatt som badebyvakter i sommer. 20 av disse skal være lekeressurser i barnehagene på Trollberget, Heer, Dyrløkkeåsen, Elleflaten, Ullerud og Bilitt.

– Kjempegøy! sier enhetsleder barnehage Hege Therese Skarbø Berle – og tror ungene i barnehagen vil synes dette er like stas som ungdommene som har fått jobb der.

Enhetene Eiendomsforvaltning og Miljø, idrett og kommunalteknikk har 10 ungdommer til å hjelpe blant annet med renhold og vask i sommerstengte skoler, mens enhet for pleie og omsorg har 8 unge som tilbringer tid sammen med de eldre på Grande og Ullerud sykehjem.

Hyggelig for de eldre

På Grande jobber Julie, Henrik, Ragnhild og Tobias. Da ordføreren la turen innom for å hilse på og høre hvordan det gikk, kunne han ved selvsyn se at dette var et populært tiltak.

- Utrolig flinke ungdommer; dette betyr mye for beboerne våre, forteller enhetsleder Ane Nordskar. Og ungdommene selv har allerede lært mye gjennom å snakke med og være sammen med de eldre.

Badebyvaktene hjelper også til ved matservering og går små turer med beboerne i nærområdet.

Klargjør for nytt skoleår

- Vi ante ikke at det ble brukt så mye tid på klargjøring til et nytt skoleår, det tar vi nesten litt for gitt!  Det sier tre badebyvakter som denne uken vært jobbet på to forskjellige skoler med å vaske og rydde til skolestart til høsten.

- I tillegg til å vaske har vi også båret pulter og sjauet annet som hører til i et klasserom. sier Linn-Maren Kristiansen (16). - Noe av det morsomste har vært å lære å kjøre gulvvasker, sier Maximiliam Ambrozy smilende, mens Andrea S. Ekrem mener at de også har blitt veldig effektive og lært endel om grunnleggende vasketeknikker.

Å vaske var kanskje ikke ungdommenes førstevalg som sommerjobb, men de er veldig fornøyde med å i det hele tatt få jobb: - Jeg ble positivt overrasket, dagene går fort og vi har det moro på jobb. Det hadde jeg ikke trodd, sier Linn-Maren Kristiansen.

På spørsmål om hva de skal bruke pengene de tjener på, svarte jentene raskt og fornuftig at de vil spare pengene, mens Maximiliam skal bruke litt av sine penger på en ny skole-pc, nå som han starter på videregående til høsten.  Etter sommerjobben skal ungdommene ta velfortjent sommerferie der de skal alt fra hyttetur til Polen.

Ungdommene jobber sammenhengende to uker; før eller etter fellesferien, og får tarifflønn. - Dette er eksempel på godt samarbeid på tvers i kommunen, sier en fornøyd rådmann, Harald K. Hermansen.

Ett bra lag! Årets badebyvakter vet de er heldige som har fått jobb, og gleder seg til å gjøre en innsats for kommunen sin. Her er første gjeng ut sammen med styrerne i barnehagene, mens enhetsleder Hege Therese Skarbø Berle har tatt kapteinsposisjon foran.

Aksel Nilsen (18) og Adrian Gjertsen (16) har fått jobb som lekeressurser i Elleflaten barnehage og er klart populære hos barna. – Hyggelig, men bråkete, er guttas kommentar etter første dag på jobb.

Både små og store koser seg i Trollberget barnehage.

Henrik, Ragnhild, Julie og Tobias sammen med med den eldre garde - med ordfører Odd Haktor Slåke i midten.

På rådhuset pakkes det velkomstmapper til alle nyinnflyttede innbyggere. Frogn kommune sender ut dette til alle nye innbyggere fire ganger i året - og denne gangen er det badebyvaktene som gjør jobben!

F.v. Linn-Maren Kristiansen (16), Andrea S. Ekrem (15) og Maximilliam Ambrozy (15), som er ferdige med rengjøring på Sogsti, og nå har begynt på Dyrløkkeåsen.