Kampanje trygg skolevei

Drøbak skole samarbeider med sikkerhetsansvarlig i Frogn kommune for å trygge skoleveien. Små barn i møte med store kjøretøy har medført flere farlige situasjoner, og nå gjøres en ekstra innsats for tryggere levering til og fra skolen.

«Her kan du levere barnet ditt trygt på skolen!»

Det er budskapet i informasjonen sikkerhetsansvarlig i Frogn kommune Bjørn Edholm, rektor Britt-Marie Törngren og inspektør Skjalg Flesland Olsen deler ut til travle skolebarnforeldre i morgentimene denne uken (uke 42, 2019).

Aller helst ønsker trioen at barna går til skolen, men ser at det i hektiske morgentimer er mange barn som kjøres og settes av i det trange området ved innkjørselen til Rådhuset inn fra Grandeveien.

- Vi ønsker å sikre skolebarna, og vil for alles del unngå en tragisk ulykke der et barn på vei til skolen blir påkjørt eller skadet. Nå i høstmørket er det ekstra krevende å manøvrere trygt mellom barn og andre biler i den trange veien ved rådhuset. Vårt mål er derfor å få foreldre som leverer barnet sitt med bil til å benytte droppsonen i Rådhusveien inn fra Belsjøveien. Her ligger det godt til rette for at bilene kan stoppe langs fortauet, slippe barna av rett på fortauskanten og så kjøre en runde på p-plassen og ut i Osloveien igjen (se kart). De som skal følge barnet inn og blir borte mer enn to minutter, må parkere bilen, understreker Bjørn Edholm.

- Vi er glade for at kommunen er med oss i denne kampanjen for tryggere trafikk ved vår skole, og anmoder alle foresatte om å følge anvisningene for levering og henting til og fra skolen, sier rektor Britt-Marie Törngren, som sier at de allerede første dag opplevde at foreldrene var lydhøre og fulgte anvisningene. Trafikksikkerhetskampanjen vil fortsette ved skolen i hele denne uken.

Frogn kommune og Drøbak skole ønsker å trygge skoleveien for barna våre! Droppsone er langs fortauet fra Belsjøveien innover Rådhusveien mot skolen. For stopp lenger enn to minutter, må du parkere på p-plassen. Takk for hjelpen!

20191016_060343000_iOS.MOV