Felles rottekamp

En innleid rottefanger er ikke nok. Om vi skal vinne kampen, må alle bidra!

Ikke matavfall!

Kvistmottaket på Ottarsrud og området rundt er svært plaget med rotter – og det er ikke rart. I dag fant den innleide rottefangeren et stort parti mask som noen har kastet der, angivelig etter ølbrygging. Over 20 fete rotter hadde et skikkelig festmåltid!

Rottefangeren klarte å ta noen av rottene, og setter nå ut åtefeller for å forsøke å bekjempe bestanden. Men rottene er smarte, og spiser ikke giften om de har andre godsaker å velge i. Derfor må det en kraftig advarsel til: Ikke kast noe spiselig på kvistmottaket!

- Om vi skal greie dette sammen, må folk skjerpe seg, sier kommunens engasjerte mann i gropa, avdelingsleder Eivind Smestad.

Mask, jfr Store norske leksikon: restene av maltet fra ølbrygging etter at det meste av stivelsen er fjernet. Den består hovedsakelig av kornskall (agner), de tyngst løselige karbohydrater, fettet og det meste av råproteinet i kornet. Innholdet i frisk (rå) mask er ca. 22 prosent tørrstoff og 3,5 prosent fordøyelig protein. Meget ettertraktet som fôr til melkekuer.