Badebyvakt 2017: En suksess!

Over 90 søkere til 15 stillinger! Disse heldige ungdommene var blant årets badebyvakter i Frogn kommune. De har vært spredd rundt i barnehager, SFO og på teknisk enhet - og har gjort en super innsats for både unge og gamle i kommunen.

For sjette sommer på rad har Frogn kommune ansatt Badebyvakter - Frogn-ungdom mellom 15 og 18 år som har tatt ansvar for å holde badebyen Drøbak i gang i sommermånedene.

Dette er et vinn-vinn-konsept: Ungdommene gir kommunen hjelp til mange ulike oppgaver, i tillegg til at man hjelper unge som ønsker seg sommerjobb. I år var det barnehager, SFO, eiendomsforvaltning og teknisk enhet som nøt godt av innsatsvillig ungdom.

For første gang fikk badebyvaktene prøve seg i SFO. På Heer skole tok de imot tre stykker, og Stine Eriksen, SFO-sjef ved Heer, var storfornøyd: - Dette er veldig bra for alle parter, både for unge og voksne! Ungdommene får en erfaring i jobbsammenheng, mens ungene her storkoser seg med ungdommene på laget, sa SFO-ansvarlig Stine. Vilde og Funda, to av badebyvaktene ved SFO konkluderte med at de har hatt en veldig fin jobb – men medgir at de nok varr litt slitne etter endt arbeidsdag...

Andre badebyvakter har vært lekeressurser i barnehagene på Bilitt, Heer, Ullerud og Dyrløkkeåsen, mens i enhetene Eiendomsforvaltning og Miljø, idrett og kommunalteknikk har ungdommer hjulpet til blant annet med renhold og vask i sommerstengte skoler, arkivering og forefallende arbeid.
Ungdommene har jobbet sammenhengende to uker; før eller etter fellesferien, og får tarifflønn.

- Dette er eksempel på godt samarbeid på tvers i kommunen, sier en fornøyd rådmann, Harald K. Hermansen.

Ett bra lag! Årets badebyvakter vet de er heldige som fikk jobb, og gledet seg til å gjøre en innsats for kommunen sin. Her er første gjeng ut sammen med representanter for ulike enheter i kommunen.

Vilde Oppegård (18) og Funda Arzo Kula (15) var populære badebyvakter ved Heer SFO. SFO-ansvarlig Stine Eriksen t.h.