Åpning av Smia

Torsdag 8. september var det snorklipping, taler og høytidelig åpning av Smia, Frogn kommunes nye flerbrukshus. Og til helgen inviteres hele Frogns befolkning til åpen dag i vår nye storstue Smia, slik at alle som ønsker det kan gjøre seg kjent i flerbrukshuset.

- En stor dag vi har ventet lenge på, sa ordfører Odd Haktor Slåke, som understreket at kirke, kultur og alle frivillige lag og organisasjoner nå har fått et hus de kan være stolte av.

Elever fra kulturskolen underholdt før ordføreren klippet høytidelig snoren og erklærte bygget for offisielt åpnet før talene kom på rekke: både rådmann Harald K. Hermansen, entreprenør Reinert Hersleth, leder i hhv kulturrådet og Human-Etisk Forbund, Gunnar Bjerknes Haugen og Rikke Øen, samt biskop Atle Sommerfeldt, gratulerte med dagen.

Og nå er det innbyggernes tur! Åpningen av Smia markeres med mange kulturarrangementer i hele åpningsuka 10.-18. september.

Program åpningsuken:

Lørdag 10.9 kl.13.00 – 17.00: Åpen dag for små og store, alle er velkommen inn. Hver hele time vil det være kulturelle innslag i storsalen. En dag fylt med hyggelige opplevelser!

Søndag 11.9 kl.17.00: Åpningsgudstjeneste i Smia, både i storsal og kapell. Vi begynner i storsalen, som innvies til kirkelig bruk av prost Hege Fagermoen. Kapellet vil bli vigslet som kirkerom av biskop Atle Sommerfelt. Drøbak Kantori, Drøbak Gospel, SoulChildren, Barnegospel og Drøbak Musikkorps deltar. Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe og mulighet til å bli bedre kjent i huset.

Tirsdag 13.9. Konsert med Drøbak kantori – fremførelse: VOLUSPAA av David Monrad Johansen

Onsdag 14.9. Ingrid Bjørnov: «Bare Bjørnov»

Lørdag 17.9. Musikalforestilling med musikalkonfirmantene

Søndag 18.9. Jubileumskonsert Drøbak Trekkspillklubb 40 år

Fakta om vårt nye flerbrukshus:

• Smia er på totalt 1400 kvadratmeter, og har en totalkostnad på 55 millioner kroner.

• Storsal med i underkant av 300 sitteplasser, amfitribune og fullt lys- og lydutstyr

• Kapell med 75 sitteplasser

• Tre flerbruksrom med plass til mellom 10-26 personer

• Stor foajé med sofa og sittegrupper

• Kultur og Fritid og kirkekontoret har kontorer i 2. etasje

• Besøksadresse: Dyrløkkebakken 1, 1448 Drøbak, tlf. 64 90 63 12,

epost: smia@frogn.kommune.no

• Følg med på https://m.facebook.com/smia.frogn/ for nyheter og program

• Se www.frogn.no for mer informasjon om leie og utstyr mm.